vrijdag 19 februari 2016

Het bevestigen van de metalen pootjes


Beschrijving van het gebruik van de metalen pootjes bij de vogel haakpatronen van MieksCreaties.

Je hoeft dan niet zelf de pootje te buigen van ijzerdraad!!

 Op de foto is de putter te zien het vast maken van deze pootjes kan je op dezelfde manier doen bij alle andere vogels van MieksCreaties.
De pootje kan je bestellen bij www.Woolys.nl , net als garen, oogjes, vulling  voor al je haakwerk! Kost maar € 0,75 euro per paar.

Pootjes. 
Neem twee pootjes prik deze in het lijf. Kijk even of het vogeltje blijft staan, misschien moet je ze iets verplaatsten. Smeer er veel lijm op. Steek ze in het lijf, en lijm met een grote drup de pootjes aan het lijf.  Neem de kleur waarmee je de poot wil omwikkelen, steek het draad vanaf de rug naar het pootje. Wikkel daarna het draad  helemaal om de pootjes, als je op het zwarte pootje lijm smeert blijft het beter zitten. haal de draad met een naald van de poot naar de rug. En leg er een knoopje in, werk het knoopje weg in het lijf.
Pak nu de kleur van het lijf, steek het draad vanaf de rug naar het pootje. Wikkel daarna het draad  een stukje om de pootjes, als je op het gewikkelde pootje lijm smeert blijft het beter zitten. Haal de draad met een naald van de poot naar de rug. En leg er een knoopje in, werk het knoopje weg in het lijf. Laat je vogeltje op zijn rug, drogen. Dan blijft het heel erg goed zitten. Zie  de afbeeldingen.  

1 opmerking:

  1. Heel goed uitgelegd alleen zal de handigheid zijn parten gaan spelen vrees ik, bij mij alleszins :-))
    Maar knap gedaan hoor!

    Fijn weekend, liefs Tinne

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...