woensdag 18 mei 2011

Slingers!


Slingers.
Dat wilde ik al een tijd maken, maar dat kwam er niet van. Tot ik deze week, Laat ik  dat maar proberen dacht ik. Ik heb het patroon opgeschreven. (mijn eerste) Ik weet niet zeker op het precies klopt. De slingers zijn niet moeilijk te haken.  De foto's zijn met mijn mobiel gemaakt en dus niet erg scherp....

V = vasten
HV = halve vaste
ST = stokje
HST = half stokje
L = Losse
Patroon Slingers: Net als een granny sqaure maar dan een driehoek.
1. 3V, sluit met een HV.
2. Nieuw kleurtje, aanhechten. Haak 3 L(is ook 1 st), 2 ST in de ring haken, 4L (dit zijn de hoeken), 3  ST in de ring haken, 4L, 3 ST in de ring haken, 1L, HV om de ronde te sluiten hecht af.
3. Nieuw kleurtje, aanhechten. Haak 3 L, 2 ST (in de ring van 4v), 4L, 3  ST in de ring haken, 1L, 3 ST in de ring haken, 4L, 3  ST in de ring haken, 1L, 3 ST in de ring haken, 1L,3ST,4L, 3ST, 1L,HV om de ronde te sluiten. hecht af.
4. Nieuw kleurtje, aanhechten. Haak 3 L, 2 ST (in de ring van 4v), 4L, 3  ST in die ring haken, 1L, 3 ST in de ring haken, 1L, 3  ST in de ring haken, 4L, 3  ST in die ring haken, 1L, 3 ST in de ring haken, 1L, 3  ST in de ring haken, 4L,3 ST in die ring haken, 1L, 3 ST in de ring haken,1L,HV om de ronde te sluiten.
Haak zo verder tot je de vlaggetjes groot genoeg vindt.

De zijkant:
Begin in de hoek, met 2x een V in de ring van de 4 vasten. Dan: 1V, HV(deze moet in de L), 1V, 3V in één vaste. Herhalen tot je bij hoek onderaan bent. In de 4 losse onderaan: hak in de ring, 1V,HST,ST, 2L, ST, HST, 1V. Haak daarna de andere zijkan van de vlag.

De vlaggen aan elkaar maken.
40 L, dan in de bovenkant van de vlag, In elke vaste een V. 10L, een nieuwe vlag er aan en zo verder. Aan het eind heb ik weer 40 L gehaakt.

Veel plezier met deze Slingers!

2 opmerkingen:

 1. Nou, dat ziet er iig erg feestelijk uit! Gezellig voor in de klas (de kindjes die bij jou in de klas komen, boffen maar!)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hééé deze is leuk! Ik heb toevallig (weer) gisteren driehoekige granny's gehaakt wel een ander patroon.... Maar deze is ook super....

  Ik ga even je blog toevoegen aan mijn lijstje en dit patroon neem ik even mee....

  Dank je wel voor het Delen!!

  Groetjes van Ivonne

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...